Ester Al Uitvaartzorg
Menu
Sluit
Nieuws

Vrije keuze bij uitvaart verzekering

Ik spreek met enige regelmaat mensen die denken verplicht te moeten kiezen voor de uitvaartonderneming die de verzekeraar aanwijst. Gelukkig is dat niet waar. U bent altijd vrij om uw eigen uitvaartbegeleider te kiezen, ongeacht waar u verzekerd bent. Dus ook als er een telefoonnummer op uw uitvaartpolis staat dat u moet bellen bij overlijden.

Uit het feit dat veel mensen dit niet weten, blijkt dat maar weinig mensen het leuk vinden om zich eens goed te verdiepen in hun verzekering, zeker als die over de eigen uitvaart gaat. En daar kan ik best inkomen. Toch kan het zinnig zijn eens na te gaan hoe u verzekerd bent. Er zijn globaal twee verzekeringen in omloop: de natura- en de kapitaalverzekering.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering na overlijden een bedrag uitgekeerd. Van dat bedrag kan (een deel van de) de uitvaart betaald worden. U zit dan verder nergens aan vast en de uitvaart kan naar eigen wens worden ingevuld.

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering werkt het anders. Als u deze heeft afgesloten, bent u voor een aantal diensten en goederen verzekerd. De diensten en goederen staan in uw polisvoorwaarden en vertegenwoordigen een bepaalde waarde. Omdat de verzekeraar u graag binnen boord wil houden en ook de uitvaart wil begeleiden, kan overstappen naar een andere uitvaartonderneming de waarde van het uit te keren bedrag doen dalen. Dat voelt misschien als weggegooid geld, waardoor u overweegt om bij de grote onderneming te blijven uit kostenoverwegingen. Maar dat hoeft niet altijd gunstiger voor u uit te pakken. In de naturaverzekering kunnen namelijk goederen en diensten zitten die u helemaal niet gebruikt. Of het tegenoverstelde kan u ook overkomen: U denkt dat uw verzekeraar alle kosten dekt en u blijkt na afloop toch te moeten bijbetalen. Omdat u voor een andere afscheidslocatie of kist gekozen heeft bijvoorbeeld. U kunt zelfs goedkoper uit zijn bij een zelfstandige uitvaartbegeleider.

Hulp nodig?

Wilt u graag weten hoe dat nu bij u verzekering zit? Neem dan gerust contact met mij op. Dit kan via 06-1473 1293 of via een bericht via mijn contactpagina: https://www.esteraluitvaartzorg.nl/contact/